Comença la campanya antàrtica!

El dia 7 de gener comencem el nostre viatge cap a l’Antàrtida! Ara estem amb els últims preparatius, tancant maletes i amb una mica de nervis, però moltes ganes de marxar i de fer una bona feina! I d’explicar-vos tot el que anem fent, és clar!

Per a poder dur a terme tot el que tenim planejat a l’Antàrtida, viurem durant un mes a la base científica Juan Carlos I, situada a l’Illa Livingston, la segona illa en superfície de l’arxipèlag de les Shetland del Sud. La base es troba en les coordenades 62° 39′ 46″S 60° 23′ 20″O. Un cop finalitzada la feina en aquesta base, dos membres del nostre equip es desplaçaran a l’altra base antàrtica espanyola, la BAE Gabriel de Castilla, a 62° 58′ 37″S 60° 39′ 00″O, per tal de continuar fent feina durant unes setmanes més. Aquesta base es troba a l’Illa Decepció, al sud de Livingston. Les Illes Shetland del Sud es troben molt properes a l’extrem de la Península Antàrtica.

El continent Antàrtic i l’oceà Austral. El requadre amplia l’extrem de la Península Antàrtica i, al nord-oest d’aquest, les Illes Shetland del Sud. Font: data.aad.gov.au
Arxipèlag de les Illes Shetland del Sud. En vermell, l’Illa Livingston. Font: Wikipedia

El viatge per arribar fins allà és molt més fàcil i còmode que el que feien els primers exploradors del pol Sud, per descomptat, però ens suposarà uns quants vols i uns dies de trajecte en vaixell. A Barcelona agafarem un avió que ens portarà a Buenos Aires, amb escala a Londres, i des de la capital Argentina volarem fins a Ushuaia, la ciutat més meridional d’aquest país (de fet, de tot el planeta!), que serà des d’on salparem cap a l’Antàrtida. El vaixell oceanogràfic Hespérides serà l’encarregat de portar-nos fins a la base científica antàrtica, travessant per això el Passatge de Drake o Mar de Hoces.

Passatge de Drake o Mar de Hoces. Font: Wikipedia
Vaixell d’investigació oceanogràfica Hespérides. Font: 20minutos.es

Un cop allà, tocarà desempaquetar tot i muntar els laboratoris a on farem els experiments.

photo5940469443371051683
Base antàrtica espanyola (BAE) Juan Carlos I. Font: MINECO

Us animem que ens seguiu en la nostra campanya antàrtica, estarem encantats de compartir amb vosaltres tots els nostres passos.

Fins al proper post, una abraçada!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *