Ja som a terra ferma!

El dia 14 de Gener, a primera hora del matí, vam desembarcar del BioHespérides a la Base Juan Carlos 1o, Illa de Livingston. On feia només 3 dies que els científics i tècnics de la base s’havien traslladat als mòduls nous! Estem d’estrena tu!!!

La posta en marxa d’una base comporta molta feina. Tot és nou, s’ha d’aprendre a fer anar i a vegades no tot va com un esperava. Vam ajudar a col·locar llençols, coixins, tovalloles…caixes amunt i avall. I mentre la base anava engegant, nosaltres també ens havien d’espavilar per a crear els nostres espais de treball: laboratori sec, laboratori humit (on tenim els aquaris) i mòdul de busseig. Busca i rebusca, imagina i crea! En 48h ja ho teniem tot preparat per a començar a treballar.

A la base es menja genial, els tècnics t’ajuden en tot, tenim prou bona comunicació (una mica d’internet, un telèfon i walkies per a la comunicació interna).

Hem vist ja els primer pingüins, alguna foca lleopard nedant prop de costa i un parell de balenes pescant com a boges al mig de la badia. La meteorologia és molt canviant: núvols, boira, vent, pluja, neu, algo de sol i de tant en tant el mar es cobreix de gels, l’anomenat “Brass”. Molt interessant tot plegat.

IMG_20180114_105318
Desembarcant! Amb un iceberg de benvinguda.
IMG_20180114_223749
Primers pingüins!
IMG_20180115_225737
el Brass! tal i com apareix, desapareix!
IMG-20180114-WA0021
Aqui estem.
IMG-20180117-WA0003
Fotos feta des del mòdul d’habitabilitat (on mengem i dormim). A la dreta, mòdul de laboratoris; a l’esquerra, pilota amb antena satèl·lit; i al fons, mòdul de nàutica i busseig.
lab científic
Laboratori sec.
lab humit
Laboratori humit.
mòdul busseig humit
Mòdul de busseig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *