QUI SOM?

Coneix el nostre equip!

conxitaavilanacional.jpg

 

Conxita Àvila Escartín – Investigadora Principal

  • Professora al Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia, i Ciències Ambientals a la Universitat  de Barcelona. La meva recerca és àmplia, inclou l’ecologia química marina, els productes naturals, la sistemàtica i la biologia dels invertebrats marins, i la biodiversitat. He liderat els projectes Ecoquim, Actiquim, Distantcom i Bluebio per estudiar l’ecologia química, la bioactivitat, l’ecologia tròfica, i la filogeografia dels invertebrats bentònics antàrtics. He participat a nou campanyes antàrtiques (amb més de 160 immersions en aigües polars!), i també a expedicions tropicals i mediterrànies. Els meus objectius inclouen la identificació de les molècules que regulen les interaccions entre organismes marins, i l’avaluació de la seva bioactivitat i potencial ús farmacològic, per desenvolupar nous fàrmacs, en col·laboració amb empreses farmacèutiques. El meu grup de recerca ha contribuït significativament a l’estudi de la biodiversitat bentònica marina, i ha descrit noves molècules bioactives, millorant el coneixement actual de la diversitat química marina (ResearchGate).

 Estudiants de Post-Doctorat

Carlos Angulo-Preckler12778928_10154041266179078_3056734682933724479_o

  • M’interessa la diversitat i l’estructura dels invertebrats antàrtics. La meva tesi doctoral es va basar en la biodiversitat i les intereaccions químiques de les comunitats bentòniques de la Illa Decepció ( Illes Shetldand del Sud, a l’Antàrtida). He passat gairebé un any sencer a l’Antàrtida (5 campanyes) i després de més de 100 inmersions segueixo profundament enamorat d’ella.

IMG_20170129_082220895_HDR

Elisenda Ballesté Pau

  • Sòc doctora en Microbiologia Ambiental i Biotecnologia i la meva recerca es va centrar en  l’estudi de la microbiota intestinal  i el seu paper com a indicador de contaminació fecal de l’aigua. El 2009, em vaig incorporar a la University of College de Dublin per estudiar l’aplicabilitat d’indicadors microbians de contaminació fecal per tal de millorar la gestió d’una conca fluvial I els seu efecte al litoral. L’any 2012 vaig obtenir una beca PostDoctoral per estudiar el paper dels virus bacteriòfags com a indicadors de contaminació, i  desenvolupar models de predicció per tal de millorar la detecció de l’origen de la contaminació fecal a l’aigua. Actualment estudio la microbiota associada a organismes marins com esponges, coralls, algues I briozous. Dins de BlueBio estudio la diversitat de les comunitats microbianes associades a aquests organismes i com canvien en funció  del canvi climàtic i el seu  paper en la producció de compostos naturals (Research gate).

Blanca Figuerola Balañá1383440_10152518541693693_4375370013008060525_n

  • Actualment, sóc investigadora postdoctoral al Smithsonian Tropical Research Institute, de Panamà (odealab.com). Les meves línies de recerca abarquen la taxonomia, biodiversitat, ecologia, paleobiologia, ecologia química i mineralogia en el context del canvi global utilitzant briozous i microgasteròpodes com organismes model.  Des de 2007, pertanyo al Conxita’s LAB i he participat en 5 expedicions antàrtiques. Actualment col·laboro en el projecte BLUEBIO. Paral·lelament a la meva carrera d’investigació,  he participat en nombroses activitats de divulgació científica i conservació. A més,  tinc experiència com a il·lustradora, dissenyant material per manuscrits, butlletins informatius, quaderns per a nens, logotips, etc. (bfiguerola.wordpress.com). (Research gate).

Estudiants de Doctorat

dsc01602.jpg

Paula de Castro Fernández

  • Em vaig graduar en Biologia per la Universitat Autònoma de Barcelona en 2016 i posteriorment vaig cursar el màster en Oceanografia i Gestió del Medi Marí a la Universitat de Barcelona. Vaig realitzar el treball de màster sobre els nivells de metalls pesants en organismes de fons rocallosos de l’Antàrtida, dins el projecte DISTANTCOM. Seguint amb aquesta temàtica, estic estudiant l’ecologia tròfica d’alguns d’aquests organismes bentònics antàrtics mitjançant l’anàlisi d’isòtops estables, àcids grassos i nivells de mercuri. Molt interessada pels objectius del nou projecte, el projecte BLUEBIO, ara he començat el doctorat amb el grup, durant el qual investigaré els productes naturals i els microorganismes simbionts d’invertebrats bentònics de diferents zones del planeta: l’Antàrtida, els tròpics i el Mediterrani- per a poder com parar-los i analitzar l’efecte de factors com ara l’escalfament global. (Research gate).

19990595_10211408676751331_3397210961510815227_nRafael Pablo Martín Martín

  • Llicenciat en biologia per La universitat Autónoma de Barcelona i especialitat en botànica i ecologia. Máster en biodiversitat per la UB on vaig fer el TFM sobre l’ADN de les algues antàrtiques. Actualment curso el doctorat a la facultat de farmàcia de la Universitat de Barcelona treballant amb les macroalgues marines antàrtiques, atlàntiques i mediterrànies fent taxonomia clàssica, genètica i ecologia de diverses espècies. A més també treballo ocasional ment com ajudant d’investigació completant la base de dades de macroalgues de Catalunya per al projecte BIOCat. Paral·lelament també col·laboro com a professor en les classes sobre algues del Màster de ciències del mar.

Cuauhtemoc Hernando Moreno Salazarthemo

  • Estudiant de Doctorat  en Biodiversitat a la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona. Sóc membre del grup d’investigació de la Dra. Conxita Avila Escartín des del 2015. El meu subjecte d’estudi són els organismes marins bentònics del mediterrani i antàrtics, particularment les meva recerca es focalitza en ecologia química i genètica. Actualment el meu subjecte d’estudi és Scaphander lignarius, sobre el qual tracto de determinar quins gens estan implicats en la producció de substàncies bioactives d’aquest organisme mitjançant tècniques de RNA-seq.

Laura Llorach 

  • Doctorat Industrial sobre l’activitat de les molécules marines basada en models 3D.

 

Estudiants de Màster

. Montserrat Cruz. TFM Oceanografia i Gestió del Medi Marí.

. Silvia Borrull. TFM Oceanografia i Gestió del Medi Marí.

Estudiants de TFG

. Pere Monràs. TFG Grau de Biologia.

. Gemma Llàcer. TFG Grau de Ciències del Mar.

. Estíbaliz Peinado. TFG Grau de Ciències del Mar.